Skip to content

Breedweer Facilitaire Diensten uit Heerhugowaard heeft de overstap gemaakt van brancheorganisatie SIEV naar Schoonmakend Nederland. Onlangs ontvingen zij het Keurmerk Schoon van Schoonmakend Nederland uit handen van accountmanager Mark Samsom.

Jarenlang is Breedweer lid geweest van brancheorganisatie SIEV. ”We voelden ons daar op ons plek omdat we daar onze rebelsheid kwijt konden, aldus Strategisch Directeur van Breedweer Jack Stuifbergen. ”Inmiddels zijn we behoorlijk gegroeid en zijn we landelijk actief. Die rebelsheid en activistische houding kunnen en mogen we nu ook binnen Schoonmakend Nederland laten zien. Onze sector verdient dat!”

Impact maken

Jack geeft aan dat de schoonmaakbranche nog veel te veel op de oude manier denkt en doet. ”Wij willen graag andere ondernemingen bewegen om te kiezen voor sociaal maatschappelijke dienstverlening. En dat alles begint met het stellen van de juiste vraag in aanbestedingen. Dus niet: ‘Hoe gaat u schoonmaken, maar hoe gaat u impact maken?”

Politieke lobby

De komst van de nieuwe voorzitter Tamara van Ark naar Schoonmakend Nederland vindt Jack zeer positief. ”Dit is een perfecte manier om de politieke lobby aan te gaan. Ik ga graag met haar aan de slag om die lobbyactiviteiten te doen. Zodat heel politiek Nederland begrijpt dat alles begint met het stellen van de juiste vraag en inkopen met impact. Waarom blijven hangen in oud denken als we met nieuw denken de wereld niet alleen schoner maar ook mooier kunnen maken?’

Back To Top