Skip to content

Trots mogen wij vertellen dat Breedweer Facilitaire Diensten is opgenomen in het Register Sociale Ondernemingen. De Code Sociale Ondernemingen is gebaseerd op dé grondslag van sociaal ondernemen, namelijk impact first. Als er één bedrijf is dat impact first hoog in het vaandel heeft staan, is het Breedweer wel. Maar wat betekent toelating tot de Code Sociale Ondernemingen nu precies?

Over de Code Sociale Ondernemingen

Sociale ondernemingen, zijn bedrijven waar geld verdienen geen hoofddoel is, maar een middel om de wereld een beetje beter te maken. De Code Sociale Ondernemingen is in 2019 in het leven geroepen met als doel het bevorderen van herkenning, erkenning en toetsing van sociale ondernemingen.
Is een bedrijf opgenomen in het Register Sociale Ondernemingen? Dan weet je zeker dat het bedrijf sociaal maatschappelijk het verschil wil maken. De code verplicht de sociale ondernemingen namelijk om met de billen bloot te gaan over missie, communicatie, financiën en impact. Dat doen we bij Breedweer graag, want ‘what you see, is what you get’.

De voordelen van de Code

Wat zijn nu de voordelen van de Code voor bijvoorbeeld overheden? Het Register Sociale Ondernemingen is onder meer een waardevolle search tool voor inkopers van overheden bij de gunning van opdrachten (onder de aanbestedingsgrens) aan ondernemers, wier sociaal ondernemerschap reeds objectief en getoetst is. Daarnaast vergroten overheden als ze gebruik maken van diensten van sociale ondernemingen uit het Register hun kansen om hun doelstellingen te realiseren op het gebied van sociaal bestuur.

Breedweer en de Code

Of wij blij zijn dat we zijn opgenomen in het Register Sociale Ondernemingen? Jazeker!

Algemeen Directeur Henk van Eijk: “Sociaal ondernemen zit vanaf de start in het DNA van Breedweer. Onze dienstverlening gebruiken om impact te maken, is voor ons de normaalste zaak van de wereld. Een externe toetsing, zoals die door de Review Board is voor ons opnieuw de bevestiging dat we op de juiste koers zitten. En… we gaan door. We zijn ontzettend blij met deze registratie als kroon op het werk van alle mensen bij Breedweer. Gefeliciteerd allemaal!”
Commercieel Directeur Jack Stuifbergen: “De Code is voor ons een erkenning voor wat we al wisten en deden: impact maken is een must. Hierbij nemen wij afstand van de oude economie en laten wij zien dat wij The real thing zijn.”

En ook de directeur van de Code, Frank Verheul, heet Breedweer van harte welkom: “De slogan zegt het al: ‘Niet lullen, maar impact maken!’ Breedweer levert weliswaar schoonmaakdiensten, maar het échte product is impact. Dat is precies wat de kern is van een sociale onderneming: impact first. De uitgebreide toetsing door de Review Board van de Code bevestigt dat het niet bij een slogan blijft en dat Breedweer écht impact maakt. We heten ze dus met veel plezier en trots welkom in het Register Sociale Ondernemingen!”

Back To Top