Skip to content

Willem van Spaendonck is onze Broeder Tuck van de inclusieve arbeidsmarkt. Als ervaringsdeskundige wil hij laten zien dat die inclusieve arbeidsmarkt echt mogelijk is. In deze blogserie portretteert hij mensen die door hun andere gebruiksaanwijzing bijzondere talenten ontwikkeld hebben en hun werkgever. Deze week ontmoet Willem, werknemer Kilian en directeur Renzo van GreenFox social return.

Het verhaal van GreenFox

GreenFox Social Return adviseert en helpt bedrijven en organisaties bij het invullen van social return verplichtingen. Dit doet GreenFox door mensen met een voorsprong op de arbeidsmarkt te detacheren.

Het verhaal van Kilian

De Teamsverbinding komt tot stand en het eerste wat ik zie, is de grote glimlach van Kilian. Gelijk weet ik het weer, gastvrijheid zit in zijn hart. Uit alles blijkt dat Kilian op zijn plek zit. Tijdens de rondgang door het pand als onderdeel van het sollicitatiegesprek lette hij niet alleen of hij er wilde werken maar controleerde ook of de ruimte goed schoon was. Alle collega’s begroetten hem ook direct vriendelijk. Direct was voor Kilian duidelijk dat er een fijne werksfeer heerste bij GreenFox en hij voelde zich meteen thuis. Voorafgaand werkte Kilian zeven jaar bij een Hogeschool en daar ging het niet snel goed genoeg. Hij kwam bij GreenFox binnen als gastheer en heeft in de loop van tijd zijn takenpakket flink uitgebreid, mede op eigen initiatief. Nu is hij naast gastheer ook klusjesman en schoonmaker en onderhoudt hij contacten met de bedrijven in de buurt. Want ook de straat rondom het pand moet natuurlijk schoon zijn. Daarnaast verzorgt hij werkzaamheden voor opdrachtgevers van GreenFox. GreenFox stimuleert hem ook om verder te ontwikkelen, zo is hij nu bezig met zijn rijbewijs. Voor Kilian is het duidelijk. “Ik wil voor altijd bij GreenFox blijven, want hier waarderen zij mij en kan ik mensen gelukkig maken door te zorgen voor een mooie schone werkomgeving en een heerlijke kop koffie.”

Noot van Broeder Tuck: Twee jaar geleden had ik het geluk Kilian te leren kennen omdat ik toen bij GreenFox werkte. Ik ben onder de indruk van deze goedlachse en zelfverzekerde man die nu tegenover mij zit. Wat een ongelofelijk ontwikkeling heeft hij doorgemaakt.

5 vragen aan Renzo Deurlo

 1. Wat zou je als eerste doen als directeur van het UWV?
  Op een verantwoorde wijze de kaartenbakken opengooien.
 2. Wat is het geheim van GreenFox?
  Wij hebben oprechte aandacht voor het individu en alles wat je aandacht geeft groeit, dus dat gebeurt ook met onze medewerkers.
 3. Wat is de grootste fout die je ooit gemaakt hebt?
  Ik maak aanhoudend fouten en daar ben ik blij om want daardoor kan je jezelf verbeteren. Het is belangrijk om ervoor te zorgen dat je geen levensbedreigende fouten maakt. En er is nog iets… Vroeger verdedigde ik altijd dat iemand met een beperking de taken ook kon uitvoeren, maar inmiddels ben ik ervan overtuigd dat helemaal niet nodig is. Wij zijn er voor de bedrijven die écht willen.
 4. Wat is jouw grootste geluksmoment binnen GreenFox?
  Iedere keer dat een van onze medewerkers zichzelf verder ontwikkeld is een geluksmoment. Een opleiding, een vast contract, een promotie, etc. Het is elke dag feest. Het is en blijft geweldig om een bedrijf te hebben opgericht dat zoveel mensen helpt om te groeien.
 5. Welke bekende Nederlander zou je willen ontmoeten en wat zou jouw eerste vraag zijn?
  Een van mijn collega’s is helemaal weg van de rapper ICE, die Tonnano in Mocro Mafia speelt. Een voorbeeld voor vele jongeren in ‘probleemwijken’. Ik zou hem willen vragen wat GreenFox kan doen om jongeren uit deze wijken te helpen met een nieuwe blik op werk. De werkeloosheid is veel te hoog. Het zou mooi zijn als hij ons kan helpen om deze groep jongeren te bereiken en de mooie kanten van werk met ze te delen.

Lees hier het hele verhaal van onze Broeder Tuck.

Back To Top