Skip to content

Ken jij het personage Broeder Tuck uit de Robin Hood-legende? Tuck is een van de volgelingen van Robin Hood die gekleed in een habijt de strijd aangaat tegen onrecht. Bij Breedweer hebben wij een eigen Broeder Tuck: Willem van Spaendonck. Willem wil laten zien dat die inclusieve arbeidsmarkt echt mogelijk is. In deze blogserie portretteert hij mensen die door hun andere gebruiksaanwijzing bijzondere talenten ontwikkeld hebben en hun werkgever. Deze week ontmoet Willem, werknemer Nico en directeur Saskia van Onbeperkt aan de Slag.

Het verhaal van Onbeperkt aan de Slag

De sociale onderneming Onbeperkt aan de Slag bestaat voor 100% uit mensen met een arbeidsbeperking. Het bedrijf organiseert Meet & Greets: ontmoetingen tussen mensen met een arbeidsbeperking die werk zoeken en werkgevers met een open blik. Onbeperkt aan de Slag verdient haar eigen inkomen en werkt zonder loonsubsidies. Zij geloven dat goed voorbeeld doet volgen!

Het verhaal van Nico

Mijn naam is Nico Blok en sinds september 2018 werk ik bij Onbeperkt aan de Slag. Daar ben ik de OmbudsSpits Werk & Participatie: een deskundige op gebied van wet- en regelgeving rondom werken met een arbeidsbeperking. Mensen met een arbeidsbeperking en de werkgevers die bij Onbeperkt aan de Slag aangesloten zijn, kunnen mij hierover vragen stellen. Ook kunnen zij signalen doorgeven over de arbeidsmarkt: wat gaat er goed, maar vooral wat gaat nog niet goed? Wat moet er nog beter?

Het werk dat ik doe sluit goed aan bij mijn opleiding en interesses. In 2008 ben ik afgestudeerd aan de Universiteit Utrecht als econoom. Mijn afstudeerscriptie ging over de succesfactoren voor mensen in de Wajong om een baan te vinden en te behouden. In de banen die daarna kwamen, ontdekte ik mijn vaardigheden en talenten: analyseren, onderzoek en diepgang. Daarbij raakte ik meer en meer geïnteresseerd in onderwerpen zoals de WIA, loondoorbetaling bij ziekte, UWV, de arbeidsmarkt en inclusie. In mijn huidige werk komt bovenstaande allemaal samen. Ik doe mijn best om zo een bijdrage te leveren aan betere wet- en regelgeving die aansluit bij de praktijk. Belangrijke signalen geef ik door aan UWV, het ministerie van SZW en waar mogelijk ook politici.
De naam OmbudsSpits is niet toevallig: bij Onbeperkt aan de Slag werken we met allemaal spitsen, als voorlopers van de inclusieve arbeidsmarkt. Onze Social Impact Spitsen organiseren de Meet & Greets, hebben hierover contact met werkgevers, geven webinars en cursussen en houden onze organisatie draaiende!

5 vragen aan Saskia Rosmalen

 1. Wat zou je als eerste doen als directeur van het UWV?
  Kijken waar mijn kerncompetenties liggen als UWV en waar de mogelijke samenwerkingen zitten. Dat betekent niet alles zelf doen en strategische samenwerkingen zoeken met partijen die mij zouden ondersteunen. Kortom: ik zou mezelf bellen om eens een afspraak te maken !
 2. Wat is het geheim van Onbeperkt aan de Slag?
  Ik denk niet dat we echt een geheim hebben. Ik denk wel dat we een beetje activistisch zijn en wat non-conformistisch in onze aanpak. We doen de dingen informeel en laagdrempelig. En omdat we alleen maar eigen medewerkers hebben met vooral talent maar ook met een arbeidsbeperking laten we werkgevers en ook werkzoekenden zien dat het prima kan. We proberen dingen uit, maken ze daarna beter en zijn heel flexibel. Zo konden we bijvoorbeeld in de corona pandemie heel snel schakelen en hadden we binnen een aantal weken in plaats van fysieke Meet & Greets online Meet & Greets! Flexibiliteit, daadkracht en deskundigheid dus!
 3. Wat is de grootste fout die je ooit gemaakt hebt?
  Van alle dingen die je doet leer je. Fouten bestaan dus eigenlijk niet echt: het levert je daarna wat op. Als ik er echt diep over nadenk dan denk ik dat er wel eens mensen zijn geweest waar ik teveel vertrouwen in heb gehad misschien. Die uiteindelijk hele andere ideeën hadden dan ikzelf en daar niet zo open over waren. Ik ben zelf redelijk direct: dat vindt niet iedereen prettig maar je weet wel meteen wat je aan me hebt.
 4. Wat doe jij om de wereld inclusiever te maken?
  Ik heb Onbeperkt aan de Slag opgericht: met alleen maar mensen in dienst vanuit de doelgroep van mensen met een arbeidsbeperking. Omdat het gewoon kan. En iedereen die zegt dat dat niet zo is, leg ik dat graag nog eens goed uit. Kijk naar de mens en zijn of haar mogelijkheden. Behandel iemand zoals je zelf behandeld zou willen worden. En denk niet dat je onschendbaar bent want dat is niemand.
 5. Welke bekende Nederlander zou je willen ontmoeten en wat zou jouw eerste vraag zijn?
  Eva Jinek, en dan vraag ik of ik een keer in haar programma mag met betrekking tot het werk dat ik doe en de beeldvorming rondom de mens met een arbeidsbeperking en sociaal ondernemerschap. De bedoeling is dan natuurlijk wel dat ze ‘ja’ zegt :-).

Lees hier het hele verhaal van onze Broeder Tuck.

Back To Top