Skip to content

Niet lullen, maar CO2 reduceren!

Breedweer Facilitaire Diensten is als eerste schoonmaakbedrijf in het bezit van CO2 Prestatieladder 5. Daarmee laat het bedrijf zien dat het de CO2-uitstoot zeer serieus neemt. Commercieel directeur Jack Stuifbergen: “Het is vijf over twaalf! De nood om samen in actie te komen voor een duurzame samenleving is hoog. Wij nemen als Breedweer graag het voortouw en gaan daarbij een stapje verder dan andere schoonmaakbedrijven.”

Wat is de CO2 Prestatieladder?

De CO2 Prestatieladder is hét duurzaamheidsinstrument van Nederland dat bedrijven en overheden helpt bij het reduceren van CO2 en kosten. Binnen de bedrijfsvoering, in projecten én in de keten. De Ladder wordt gebruikt als CO2-managementsysteem en als aanbestedingsinstrument. De CO2 Prestatieladder bestaat uit 5 niveaus. Tot en met niveau 3 gaat een organisatie aan de slag met de uitstoot van de eigen organisatie (en alle projecten). Vanaf niveau 4 en 5 wordt er ook werk gemaakt van de CO2-uitstoot in de keten en sector.

CO2-reductie in de hele keten

Breedweer behaalde al in 2022 Prestatieladder niveau 3 en is nu ook in het bezit van niveau 5, het hoogste niveau. Jack: “Wij hanteren de slogan ‘niet lullen, maar impact maken’ die je ook kunt vertalen naar ‘niet lullen, maar CO2 reduceren’. Verduurzamen is een must en tevens een absolute uitdaging. Wij gaan daarbij graag een stapje verder dan alle andere schoonmaakbedrijven. Waar zij transparant zijn en rapporteren over hun eigen CO2-uitstoot, laten wij zien dat wij CO2-reductie echt serieus nemen. Wij gaan niet alleen voor reductie in onze eigen uitstoot (scope 1 en 2), maar voor reductie in de hele keten (scope 3).”

Kennis delen

Jack geeft aan dat zij graag de voortrekkersrol pakken door kennis te delen om andere bedrijven aan te zetten hun CO2-uitstoot inzichtelijk te maken en maximaal te reduceren. “Kies voor Breedweer als partner en kom samen met ons in actie voor een duurzame samenleving. Ofwel, niet lullen, maar CO2 reduceren.”

Hans de Jong van Dutch Carbon Consultants : “Het behalen van niveau 5 is niet makkelijk en vereist toewijding en inzet van de organisatie als geheel. Ik ben blij dat het is gelukt, en trots dat ik er als adviseur aan heb kunnen bijdragen!”

Wil je meer weten over het CO2-beleid van Breedweer? Check dan CO2-beleid.

Op de foto poseren directieleden Cindy Broersen en Henk van Eijk trots met de behaalde CO2 Prestatieladder.

 

Back To Top