Skip to content
Glazenwassers hart voor de zorg-Breedweer

Glazenwassers in actie bij woonzorgcentrum de Bosman

Tijdens de actieweek Glazenwassers hebben hart voor de zorg steken glazenwassers de zorg een hart onder de riem. Daar doet Breedweer natuurlijk graag aan mee. Het enthousiaste glazenwassersteam onder leiding van Danny verrast zowel de medewerkers als de bewoners. Met schone ramen, wat lekkers bij de koffie én een accordeonconcert van de enige echte Sjaak Wester.

Extra service

Het vriest dat het kraakt als de glazenwassers op vrijdagochtend in de auto stappen richting Venhuizen. Normaal verzorgen Jossie, Ron, Giovanni en Henk bij woonzorgcentrum de Bosman in Venhuizen glanzend schone ramen aan de buitenkant. Vandaag tonen zij hun glazenwaskunsten als extra service naar de opdrachtgever op het glas aan de binnenkant.

Glazenwassers auto - Breedweer

Schoon voor kerst

De mannen worden warm welkom geheten en krijgen direct het verzoek om ook de ramen in de serre te doen en vooral ook niet de hoge ramen in het trappenhuis te vergeten. Met een vrolijke groene Breedweer kerstmuts op gaan ze enthousiast aan de slag. Ondanks de vrieskou slagen de heren er ook in om de ramen bij de ingang en de ramen van de ontvangstruimte aan de buitenkant te lappen. ‘Het kan maar weer lekker schoon zijn voor de kerst,’ aldus een van de glazenwassers.

Glazenwassers Bosman - Breedweer

Een volle zaal

Inmiddels is Hetty van de activiteitenbegeleiding samen met haar collega’s druk bezig om alles klaar te zetten voor de koffie die elke dag om tien uur wordt geschonken. ‘Normaal komt niet iedereen gezellig koffie drinken, maar ik heb verteld dat er gebakjes zijn en muziek, dus ik hoop op een grote opkomst,’ zegt Hetty lachend. En ze heeft ons goed gepromoot want zodra Sjaak Wester om even voor tienen zijn accordeon omhangt en gezellige muziek de ontvangstruimte vult, stromen de bewoners met hun rollators de zaal in.

Glazenwassers zorg accordeon - Breedweer

Glazenwassers repertoire

Iedereen is positief verrast door de heerlijke petit-fours van de lokale bakker Koning waarop ze door de glazenwassers getrakteerd worden. Ruim een half uur zingt, neuriet en beweegt iedereen mee op de sfeervolle muziek van Sjaak Wester. Sjaak heeft een ruim repertoire en waar mogelijk betrekt hij de glazenwassers in de tekst. Wat dacht je van En waar de glazenwassers zijn, daar willen we wezen… Op de bekende melodie van En dat we toffe jongens zijn, dat willen we weten. Als Henk een van de bewoners ten dans vraagt, is het feest compleet. De mannen en een aantal werknemers van de Bosman lopen met de groene kerstmutsen op nog een kleine polonaise door de zaal. En als Sjaak zijn laatste noot heeft gespeeld, krijgt hij een groot applaus.

Glazenwassers zorg - Breedweer

Energie voor iedereen

Wat een heerlijke ochtend bij de Bosman in Venhuizen. ‘Daar krijgen niet alleen de bewoners energie van, maar wij ook,’ aldus de glazenwassers met een grote glimlach op hun gezicht. ‘Volgend jaar doen we zeker weer mee aan de actieweek Glazenwassers hebben hart voor de zorg, want iedereen verdient het om in het zonnetje gezet te worden.’

 

Back To Top