Skip to content

Zo’n acht maanden geleden liep onze Broeder Tuck van de inclusieve arbeidsmarkt Willem van Spaendonck, een dag mee met het Team Regiodeals van het ministerie van Binnenlandse Zaken. In de hoge torens vlak bij treinstation Den Haag CS onderging hij de massaliteit van het ministerie en was hij onder de indruk van de hoeveelheid ballen die zij daar in de lucht moeten houden.

Mooie gesprekken

Vandaag is het tijd voor een tegenbezoek. Willemien en haar collega Saskia worden opgehaald bij het station in Heerhugowaard. Aangekomen bij de Pannekeetweg lopen ze net als al onze collega’s via de achterdeur naar binnen. We beginnen met koffie en thee in de vergaderkamer met de grote foto van het team, die zeer in de smaak valt. De voorstelronde loopt uit in een mooi gesprek over hoe naasten omgaan met zaken die in hun leefomgeving taboe zijn. Ook het gebrek aan sociale ondernemingen in Noord-Holland komt aan de orde. In verband met het geplande gastcollege dat Willemien gaat geven op onze Breedweer Academy moeten we het gesprek afbreken.

Een college met academische opzet in gewone mensentaal

Willemien kiest ervoor om in gewone mensentaal toch een college met een academische opzet te geven. Zij begint haar verhaal met het uitleggen waarom er een bestuur nodig is en welke filosofen grote invloed op de organisatievorm hadden. Op een gegeven wordt het echt concreet. Willemien geeft een voorbeeld waaruit blijkt dat overheidshandelen onbedoelde neveneffecten heeft. Direct komen er ook veel vragen van de studenten en ontstaat er een leuke conversatie. Tijdens de lunch die volgt na het college vertelt Willemien, dat zij het mooi vindt dat Breedweer haar objectleiders een mbo-opleiding niveau 3 aanbiedt die niet alleen gaat over leiding geven, maar ook de algemene ontwikkeling stimuleert.

Van elkaar blijven leren

Na de lunch komt ook de directeur van MEO, Joost van der Burght meepraten. Er ontstaat een gesprek over de noodzaak om het impact ondernemen in de kop van Noord-Holland te stimuleren. Samen bekijken we hoe Breedweer en MEO aangehaakt kunnen worden in de recentelijk goedgekeurde projecten van de Regiodeals. Na deze interessante sessie duiken wij kort onze eigen bedrijfskroeg in. Iedereen is erg tevreden en we praten over mogelijkheden om van elkaar te kunnen blijven leren. Ik dank de twee ambtenaren Willemien en Saskia voor de getoonde interesse in de hoop hen ook in de toekomst te mogen blijven ontmoeten.

Back To Top