Skip to content

Onze Willem van Spaendonk, alias Broeder Tuck,  heeft als netwerker voor de inclusieve arbeidsmarkt overal connecties, ook bij het ministerie van Binnenlandse Zaken. Broeder Tuck liep al eens een dag mee met het Team Regiodeals en zij kwamen al een keer bij Breedweer. Deze keer was het tijd voor onze collega’s die bijna klaar zijn met hun mbo-3 opleiding aan onze eigen Breedweer Academy, voor een bezoek aan Den Haag. Lees hier het verslag van Broeder Tuck. 

Vandaag ga ik samen met de examenkandidaten van onze mbo-3 opleiding op bezoek bij het ministerie van Binnenlandse Zaken. Ik bleek niet aangemeld te zijn, maar na een kort heen en weer, mocht ik toch mee naar de zestiende verdieping. Daar stapten wij binnen in de huiskamer’, een ruimte met twee bankstellen, een grote ovale tafel en wat prijzen van interne wedstrijden. Direct werd duidelijk hoe praktisch onze objectleiders in opleiding ingesteld zijn. Ze losten het gebruik aan stoelen aan tafel namelijk heel snel en vaardig op.

Wat doet Binnenlandse Zaken?

Wij werden hartelijk ontvangen door Tara Bakker en Rens Boer, die de helaas verhinderde Willemien Vreugdenhil vervingen. De studenten waren nieuwsgierig naar wat Binnenlandse Zaken nu eigenlijk allemaal doet.  Heel interessant om te horen dat er bijvoorbeeld meer dan tien personen ingeschakeld worden om zo snel mogelijk alle vragen naar aanleiding van een debat te beantwoorden. Wat ik persoonlijk erg interessant vond was dat Tara een memo aan de Secretaris-Generaal had gestuurd met een verzoek voor meer stageplekken en functies voor mbo’ers. Heel goed dat er eindelijk mensen meedenken die zich echt in de situatie van de mensen kunnen verplaatsten.

Herkenning over en weer

Het hoogtepunt van het bezoek was voor iedereen de lunch. Nadat er teleurgesteld gereageerd werd dat er geen kroketten waren, schoven een paar schoonmakers van het ministerie aan. Er was direct veel herkenning over en weer. Zo werd er onder meer gesproken over de komst van microvezeldoekje. En ook de grootste frustratie bleek dezelfde te zijn, namelijk het gebrek aan respect. Waarom zou je er naast gaan staan als iemand het sanitair reinigt? Na afloop stonden de restanten van de lunch binnen no-time op de kar en werd er geroepen dat een doekje miste. Heerlijk!

Een rondleiding met uitzicht

Na de lunch kregen wij een rondleiding door het gebouw. Vooral het uitzicht van de 35ste verdieping maakte veel indruk: de havens van Rotterdam in de verte en het Binnenhof en de zee met het Kurhaus op Scheveningen dichterbij. Vervolgens brachten we een bezoek aan de postkamer, de verzamelruimte van de schoonmakers en werd de leerzame dag afgesloten met een groepsfoto in de hal.

Rens en Tara bedankt voor de leuke en royale ontvangst. En onthoud, als een schoonmaker bezig is om een toiletgroep schoon te maken, wacht dan even of zoek een andere wc op. Dat is gewoon een kwestie van respect en dat verdienen mijn collega’s echt.

Back To Top