Skip to content
Ambulant objectleider Wilma Smid-Breedweer

De 64-jaar jonge Wilma Smid is sinds 2019 ambulant objectleider bij Breedweer Facilitaire Diensten. Ze is een echt gevoelsmens en gelukkig als haar klanten en medewerkers tevreden zijn. Wilma heeft jarenlange ervaring in de schoonmaakwereld, maar start haar carrière in een compleet andere wereld: de reiswereld op Schiphol.

De reiswereld op Schiphol

‘In mijn jonge jaren vervulde ik de rol van ponstypiste bij Fokker. Vervolgens kwam ik terecht op de expeditieafdeling waar de onderdelen voor de F16 binnenkwamen. Vanuit Fokker ben ik voor een broker gaan werken. We charterden complete vliegtuigen die arriveerden op Schiphol Oost. Daarvoor moest ik alles van A tot Z in orde maken. Van de brandstof en alle papieren, tot het onderbrengen van de bemanning in een hotel. Daarna heb ik voor een expediteur gewerkt, maar toen mijn oudste zoon te vroeg geboren werd, ben ik tijdelijk gestopt. Toen ik als moeder weer de arbeidsmarkt wilde betreden, was schoonmaak een makkelijke keuze.

Start in schoonmaakland

Wilma begint met een paar uurtjes schoonmaken in de avonduren, maar wordt er al snel uitgepikt omdat ze meer in haar mars heeft. Ze volgt alle SVS opleidingen van basisschoonmaken – waarbij je toen ook nog allerlei tegels en lino’s moest herkennen – tot cursussen voorvrouw en middenkader. Vóór Breedweer is Wilma een jaar in dienst bij Werkzaam in Hoorn op de afdeling schoonmaak. ‘Daar werkte we alleen met mensen met een beperking of een achterstand en dat vond ik heel mooi om te doen,’ aldus Wilma. ‘Ze bedonderen je nooit en nemen je nooit met opzet in de mailing. Je moet geduld hebben en vaker dingen herhalen en voordoen. Maar dat vind ik minder erg dan mensen die je bewust bedonderen.

Als jij hen laat voelen dat ze op hun manier verantwoordelijkheid dragen dan krijg je dat terug.

Ambulant objectleider bij Breedweer

Inmiddels is Wilma Smid bijna tweeëneenhalf jaar actief als ambulant objectleider voor Breedweer. Als ambulant objectleider is Wilma verantwoordelijk voor het reilen en zeilen op diverse locaties in gemeente Dronten en op drie locaties van de WUR (Wageningen Universiteit Research (WUR) in Lelystad. ‘Zowel in Dronten als in Lelystad heb ik met alle medewerkers een goede band. Die band is er niet vanzelf maar bouw je op door je medewerkers op de juiste manier tijd en aandacht te geven. Dan doen ze graag een stapje extra voor je.’

Een eigen rugzakje

Met haar jarenlange ervaring weet Wilma inmiddels hoe ze die juiste toon vindt. ‘Dat komt ook door mijn eigen rugzakje. Zo is mijn dochter geboren met een spierziekte en dat is niet altijd eenvoudig geweest. Inmiddels heeft zij haar hbo-opleiding afgerond, is zij werkzaam als maatschappelijk werkster en rijdt ze auto. Als je iemand vertrouwen geeft en de nadruk legt op wat je wel kunt in plaats van wat je niet kunt, is er ontzettend veel mogelijk. En dat geldt ook voor mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt.’

Back To Top