Skip to content

Hoe is het om als HR-manager te werken bij een snel groeiend bedrijf als Breedweer? Ineke van Til vertelt over de ervaringen die zij heeft opgedaan in de afgelopen anderhalf jaar.

Toen ik in 2021 bij Breedweer aan de slag ging, had ik niet verwacht dat ik in een organisatie terecht zou komen waar het dynamisch is. Dit is de beste omschrijving die ik ervoor kan vinden en die blijkt inherent te zijn aan de schoonmaakbranche. Er gebeurt op een dag zoveel dat het soms een aardige uitdaging is om alles bij te houden.

Fijn team

Gelukkig hoef ik het niet alleen te doen en werk ik samen in een fijn HR-team waarin we elkaar goed aanvullen. In de afgelopen anderhalf jaar hebben we veel stappen gemaakt in de verdere professionalisering van de HR-afdeling waardoor we de groei van de organisatie (van 250 naar ruim 450 medewerkers) goed hebben kunnen opvangen. Er is natuurlijk nog ruimte voor groei en ontwikkeling, maar de basis staat om de organisatie en de medewerkers zo goed mogelijk te ondersteunen en faciliteren.

Verschillende locaties en uitspraken

Wat ik zelf een van de leukste dingen van mijn baan vind, is dat ik op zoveel verschillende locaties kom. De ene keer ben ik op een gemeentehuis, de andere keer op een school, een kantoorpand, een museum of een kazerne. Natuurlijk heb ik ook genoeg dagen dat ik op kantoor aan het werk ben, maar de verschillende locaties welke door het hele land verspreid zijn, maken het werk extra interessant en afwisselend. Doordat we in (bijna) heel Nederland locaties hebben waar onze medewerkers werken, kom je veel ook verschillende regionale uitspraken tegen en leer je deze op den duur ook kennen. In het begin schrok ik altijd als een van mijn Brabantse collega’s vertelde hoe laat zij waren aangereden en vroeg ik of zij ok waren. Ik werd dan vreemd aangekeken om mijn vraag, want hiermee werd bedoeld om welk tijdstip zij van huis gegaan waren. Bij ons in Noord-Holland betekend aanrijden iets heel anders…

Iedereen kan zichzelf zijn

Breedweer is een hele mooie organisatie waar iedereen zichzelf kan en mag zijn, wat voor mooie en grappige interacties zorgt. Wat ik fijn vind is dat er een open cultuur is en er niet via grote formele hiërarchische manier gecommuniceerd wordt. Iedereen, inclusief de directie wordt met de voornaam aangesproken en de deur staat altijd open. Niet alleen bij HR, maar bij alle afdelingen.

 

Back To Top