Skip to content

Een middag waarop alles lukt

Onlangs was Willem van Spaendonck, onze Broeder Tuck van de inclusieve arbeidsmarkt, te gast op het event ‘Samen groeien naar Inclusief Werkgeverschap’ bij ASR Verzekeringen in Utrecht. Lees hier hoe hij de middag, waarop alles lukte,  heeft ervaren.

Bij het binnenlopen heb ik gelijk een leuk gesprek met een manager Duurzame Inzetbaarheid van een klant waarmee wij op korte termijn gaan samenwerken. In het eerste gedeelte van het event vertelt ASR hoe zij bijdragen aan de inclusieve Arbeidsmarkt. Het enige minpuntje van het mooie verhaal is dat zij steeds spreken over het plaatsen van een kandidaat.

Een kandidaat plaatsen

Ik heb iets tegen het woord plaatsen in deze context. Waarom? Omdat het suggereert dat de kandidaat passief is en alles ondergaat. Hier maak ik dus vervolgens een opmerking over, die door een groot deel van de zaal wordt opgepikt. Vervolgens neem ik actief deel aan ‘Over de Streep’ over de inclusieve arbeidsmarkt. Bij de stelling ‘Ik heb moeite met samenwerken met iemand met een arbeidsbeperking’, stap ik, met mijn eigen arbeidsbeperking, direct over de streep. Er komt namelijk direct een persoon in mijn gedachte, met wie ik heel moeilijk kan samenwerken.  Pas later realiseer ik mij dat de vraag overdrachtelijk bedoeld is. Een duidelijk voorbeeld waarmee ik onbewust laat zien hoe autisten iets letterlijk nemen.

Mooie momenten

In de pauze spreek ik met Frank Visser van Philips die ik in geen jaren heb gesproken. Tijdens het gesprek gebeuren twee mooie dingen waar ik blij van word. Als eerste geeft hij mij een prachtig compliment, namelijk dat ik de doelgroep vertegenwoordig en niet het bedrijf. Ik antwoord hem dat ik beide vertegenwoordig, maar dat dit een van de mooiste complimenten is die ik de laatste tijd gekregen heb. Ten tweede geeft hij aan dat hij bereid is om mee te denken over een bijeenkomst die ik wil gaan organiseren.

100% Willem

Na een wat mij betreft iets te theoretisch tweede gedeelte van het programma, is er een borrel waar ik kennis maak met de gastheer ASR Verzekeringen. Ook ASR geeft aan dat zij mee willen denken over mijn bijeenkomst. Ik ben in mijn element, want door 100% mijzelf te zijn, laat ik zien waar Breedweer voor staat en presenteer ik de doelgroep op een actieve manier die zich niet een hokje laat plaatsen. Een geslaagde middag dunkt mij.

Back To Top