Skip to content
Maatschappelijke impact Heliomare

Bij Heliomare hebben mensen met een beperking meer kans om weer mee te doen in de maatschappij. En laat dat nou helemaal overeenkomen met de missie van Breedweer: Medewerkers uit kansarme doelgroepen een kans geven zichzelf duurzaam te ontwikkelen op de arbeidsmarkt. Lolke Bierma, Teamleider Services en Faciliteiten bij Heliomare vertelt over zijn werk en de samenwerking met Breedweer.

Van barman tot Teamleider Services en Faciliteiten

Ooit was Heliomare een tuberculose-sanatorium in Wijk aan Zee. Inmiddels is het sanatorium getransformeerd en uitgebreid naar een revalidatiecentrum, onderwijsinstelling en sportcentrum op diverse locaties voor mensen met een dreigende of aanwezige handicap. Lolke begon 31 jaar geleden bij Heliomare als horecaman achter de bar in de sporthal en in het restaurant. Overdag werd de sporthal gebruikt voor therapie en ’s avonds voor commerciële activiteiten. Lolke’s takenpakket werd uitgebreid met events en de receptie. Vervolgens was hij nauw betrokken bij de inrichting van de servicedesk en de beveiliging. Inmiddels is hij actief als Teamleider Services en Faciliteiten met aandachtgebieden variërend van receptie, frontoffice, huisvesting, beveiliging, dienstkleding & platgoed, schoonmaak en afvalbeheer tot magazijn & logistiek.

Mooi werk

Als je al 31 jaar bij hetzelfde bedrijf werkt, moet je het wel heel erg naar je zin hebben. ‘Wat ik zo mooi vind aan mijn werk is dat we het doen om mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt verder te helpen. En natuurlijk zorgen de prettige cultuur en de fijne collega’s bij Heliomare er ook voor dat ik nog steeds met plezier naar mijn werk ga,’ vertelt Lolke.

Maatschappelijke impact Heliomare en Breedweer

‘Sinds 2017 werken we samen met Breedweer. In verband met de omvang van de schoonmaakactiviteiten dienden we een Europese Aanbesteding te houden. De voorkeur van Heliomare ging uit naar een aanbesteding volgens artikel 2.82 van de Aanbestedingswet. Ik heb toen voor een andere oplossing gepleit, omdat ik niemand op voorhand uit wilde sluiten.

We hebben het anders aangepakt door in de uitvraag, vraagstelling en beoordeling het werken met mensen met achterstand tot de arbeidsmarkt zwaar mee te laten wegen.

Zo zijn we uiteindelijk met Breedweer in zee gegaan.’

Medewerkers met afstand tot de arbeidsmarkt

‘Heliomare richt zich op de inzet van medewerkers met afstand tot de arbeidsmarkt. We kopen onze ‘verplichting aan de maatschappij’ niet af door daar alleen in onze schoonmaakdienstverlening naar te streven. Dat doen we door de hele organisatie heen. Het fijne aan de samenwerking met Breedweer vind ik de manier waarop we met elkaar omgaan. Jullie rayonleider Dennis Jansen is echt een topper en een constante factor. Ik herinner me een opening van een nieuwe locatie. We zaten na de bouwoplevering op de middag voorafgaand aan de opening nog tot ’s avonds laat tot onze nek in de rommel. Dennis heeft alles op alles gezet en keihard gewerkt om alles op tijd schoon te krijgen. Chapeau voor Dennis!’

Als je op zoek bent naar een facilitaire partner die maatschappelijke impact hoog in het vaandel heeft staan, is Breedweer zeker een gedreven partner om mee in gesprek te gaan,’ besluit Lolke.

Back To Top