Skip to content

De in Leeuwarden geboren en getogen Veronique Maurits was nog niet bekend met de schoonmaakbranche toen zij in 2021 bij Breedweer begon. Wel had zij ervaring met mensen begeleiden op de werkvloer en hield ze van aanpakken. Enthousiast vertelt Veronique hoe dat haar van pas komt bij Breedweer.

Nadat Veronique tien jaar in Turkije heeft gewoond, waar ze haar eigen horecazaak runde, keert ze in 2017 terug naar haar vertrouwde Leeuwarden. Ze gaat aan de slag in de detailhandel, maar als de coronapandemie toeslaat, komt ze zonder werk te zitten. “Toen kreeg ik een belletje van Mirjam, ambulant objectleider bij Breedweer, of ik niet bij hen wilde komen werken. Ik ben op gesprek gegaan en werk nu al bijna drie jaar als meewerkend voorvrouw voor Breedweer bij gemeente Leeuwarden,” aldus Veronique.

Iedereen heeft een verhaal

Waar Veronique in de horeca en retail veel te maken had met targets halen, is dat in haar huidige functie anders. Natuurlijk wordt er gezorgd voor schone locaties voor gemeente Leeuwarden, maar de manier waarop dat gerealiseerd wordt is veel minder commercieel. Het team in Leeuwarden bestaat uit veel collega’s met een afstand tot de arbeidsmarkt. Veronique vertelt dat het een geweldig team is dat niet alleen hard werkt, maar ook veel lol heeft met elkaar. “Iedereen heeft een eigen verhaal, en daar moet je rekening mee houden. Wat mij opvalt is dat ze één ding gemeen hebben: ze zoeken constant naar bevestiging. En je merkt dat als je hen die bevestiging geeft, ze opbloeien en bereid zijn om een stapje extra te doen. Ze gaan dingen met je delen en dat geeft veel voldoening.”

Waardering

Een bewijs dat die aandacht die Veronique voor haar collega’s heeft, gewaardeerd wordt, is de zelfgemaakte kaart die ze een tijdje terug kreeg. “Er stond in dat ze heel blij met me zijn en bewondering hebben voor wat ik doe. En dat ze het waarderen dat ik ook sta te dweilen of de wc schoonmaak als dat nodig is. Ja, dat ontroerde mij echt.”

Freestyle dansen

Veronique is ook buiten het werk om graag in beweging, wandelen en zwemmen zijn haar favoriete sporten. “En dansen,” fluistert collega Mirjam op de achtergrond. Veronique lacht: “Ja, toen ik een jaar of zestien was deed ik aan freestyle dansen. Dan stonden we met groepen uit verschillende wijken tegenover elkaar en daagden elkaar dansend uit. Daar was ik best goed in.” Dat Veronique ervan houdt om er netjes en verzorgd uit te zien, is duidelijk. Ook in haar werktenue ziet ze eruit om door een ringetje te halen.

Eigen baas

“Of ik nog dromen heb? Jazeker, ondernemen zit in de genen en ik zou graag ooit weer eigen baas willen zijn. Er zit nog zoveel in mij, dat er nog uit moet. Maar ik heb nog tijd genoeg om die dromen uit te laten komen, want ik wil nog heel lang blijven werken.”

Back To Top