Skip to content
Willem van Spaendonck

Willem van Spaendonck is netwerker inclusieve arbeidsmarkt bij Breedweer. Hij gebruikt zijn autisme om impact te maken. Enthousiast en openhartig vertelt hij hoe hij zijn eerste jaar bij Breedweer heeft ervaren.

De eerste treinreis

Vorig jaar februari reed ik met de trein voor het eerst van mijn woonplaats Arnhem naar Uitgeest. Op de heenweg genoot ik van het fantastische licht van de opkomende zon over het Amsterdam-Rijnkanaal en de mooie lichte stationsoverkapping in Zaandam. Ik was verrast door het aantal vliegtuigen dat overkwam in het kwartiertje dat ik naar het kantoor liep. En toen stapte ik over de drempel van het kantoorgebouw dat uitkijkt op de molen “De Kat”…

Een divers team

Vanaf het eerste moment voel ik mij thuis in het commerciële team van Breedweer. Er heerst een mix van ambitie en bevlogenheid. Wat resulteert in een gemeenschappelijke missie om de schoonmaakwereld duurzamer en inclusiever te maken. Het mooie van het team is dat het heel divers is en iedereen wordt gestimuleerd om volstrekt zichzelf te zijn. Het is echt waanzinnig inspirerend om hier deel van uit te mogen maken.

Realiteitscheck

Realiteitscheck 1: Schoonmaken is vak. Vanaf het eerste moment dat ik bij Breedweer binnen ben, verbaas ik mij over de passie voor het vak. Het is een echt een roeping. De frustratie die ik proef als iemand vertelt dat mensen nog liever aan de lopende band voor een paar euro minder per uur werken omdat het vak van schoonmaker zo laag aangeschreven staat, raakt mij. Sindsdien bedank ik elke schoonmaker die ik aan het werk zie.
Realiteitscheck 2: Een andere memorabel moment is voor mij het een keer meerijden met een operationeel manager. Ik heb zelden een rit meegemaakt waar zoveel over een andere afdeling geklaagd werd. Als wij dan echter een grote opdracht in het Zuiden van het land binnenhalen, werken de afdelingen goed samen. Iedereen zet er dan gezamenlijk de schouders onder zodat het een succes wordt.

Bijzondere ervaringen

Twee bijzondere ervaringen wil ik niet onvermeld laten. Een dag meelopen met het Team Regiodeals bij het Ministerie. Deze dag heeft mij heel veel inzicht gegeven in hoe ambtenaren (moeten) werken. Als het goed is, volgt er dit jaar een tegenbezoek. Daarnaast mijn talkshowdebuut bij de vakgerichte talkshow Captains of Cleaning. Ik hoop dat ik op beide dagen zaadjes heb geplant voor nieuwe gedachtenstromen en een bijdrage heb geleverd aan een inclusievere samenleving.

Vooruitblik

In mijn nieuwe jaar bij Breedweer, gaan wij verhuizen naar een groter pand. Ik hoop op de dagen dat ik op kantoor ben een vaste werkplek te hebben. Maar veel belangrijker is dat ik merk dat ondanks dat ik soms erg direct ben en altijd met een vlekje loop, mijn andere wijze van denken gewaardeerd en ook gestimuleerd wordt.

Ik kijk terug op een fantastisch eerste jaar en hoop dat er nog vele mogen volgen.

Back To Top