Skip to content

Breedweer Facilitaire Diensten, een social enterprise die schoonmaak gebruikt als middel om impact te maken, lanceert de podcastserie ‘Kraakhelder’. Inge Diepman praat in de zesdelige podcastserie niet óver, maar mét de personen die de inclusieve arbeidsmarkt vertegenwoordigen. In de eerste aflevering staat Marc centraal, de crossdresser die pas op 55-jarige leeftijd op kantoor zijn ware gezicht laat zien.

Het is kraakhelder

De inclusieve arbeidsmarkt is een veelbesproken onderwerp in talloze rapporten en onderzoeken. Wat hebben al deze rapporten en onderzoeken gemeen? Ze zorgen ervoor dat de inclusieve arbeidsmarkt een abstract, technisch begrip blijft. De persoonlijke verhalen in de podcast ‘Kraakhelder’ maken de luisteraar duidelijk en voelbaar waar het écht over gaat op de werkvloer. En waarom het zo belangrijk is dat iedereen de kans krijgt om te zijn wie hij, zij of hen wil zijn.

De struggles van een crossdresser

In de 50 minuten durende podcast praat Inge met Marc over de weg die hij heeft afgelegd om te zijn wie hij nu is. Van de jongen die opgegroeid is in een gezin van Jehovah’s Getuigen, tot de senior accountmanager die de kleren draagt waar hij gelukkig van wordt. Onderwerpen die de revue passeren, zijn onder meer de kledingkast van Marc met een linker- en rechterhelft, de band met hond Melle, zijn trotse zoon en de blikken en woorden die hij zowel privé als zakelijk ontvangt. Hoe gaat hij hier mee om en hoe is het om bewust en onbewust continu bezig te zijn met impact op anderen?

Ogen en oren openen

Volgens Saskia Zeebregts van politieke partij VOLT zou de podcastaflevering verplichte kost moeten zijn voor alle onderwijsinstellingen. “Een prachtige, kwetsbare, diepgaande en informatieve podcast over het leven van een crossdresser. De podcast geeft precies weer met welke struggles Marc te maken heeft en waar hoop in zit voor de toekomst. Marc en Inge openen samen deuren, maar vooral ogen en oren. We moeten luisteren naar elkaar en mensen laten zijn wie ze willen zijn.” Inge Diepman is trots dat ze deze serie met Breedweer heeft mogen maken. “Er is niets mooier voor mij als podcastmaker dan zulke openhartige gesprekken. Deze verhalen gaan niet alleen over een beperking, maar juist over de mens. En dat is waar alles om draait.”

Kraakhelder

Back To Top