Skip to content

Afgelopen week deden 7.000 militairen mee aan de Vierdaagse in Nijmegen. De militairen afkomstig uit verschillende Europese landen, verbleven in Kamp Heumensoord in Malden. Op deze plek verblijven de deelnemende militairen jaarlijks sinds 1962. Dit jaar zorgden de toppers van Breedweer ervoor dat de militairen voor en na de gelopen kilometers in een schoon kamp terecht kwamen. Rayonleider Femke van den Boogaart blikt moe maar voldaan terug op de Vierdaagse.

8.000 matrassen

“Onze taak was het schoonhouden van de sanitaire voorzieningen, de toiletten en de douches en het aanvullen van alle materialen. Al weken voor de daadwerkelijke start van de Vierdaagse waren we bezig met de opbouw van alle units en douches. Tevens hebben we ervoor gezorgd dat er maar liefst 8.000 matrassen en bedden schoon gemaakt werden. Zo had iedereen (inclusief alle medewerkers) een lekker bedje om bij te komen van alle inspanningen en weer fris en fruitig te beginnen aan de volgende dag.”

Verschillende shifts

Femke vertelt dat Breedweer in twee rondes per dag met zes personen schoonmaakte. “De eerste ronde was van 07.00 tot 15.00 uur, de tweede van 16.00 tot 21.00 uur. Dat betekent het schoonmaken van de sanitaire ruimtes en in de middag alles schoonspuiten met een hoge drukreiniger. En natuurlijk zorgden we ervoor dat er continu voldoende toiletpapier, handdoekjes en handzeep in de sanitaire ruimtes aanwezig waren.  Dat deden we ook in de avonden van 19.00 tot 01.00 uur in de grote feesttent. En als de militairen na het feesten op bed lagen, maakten wij de vloer weer schoon.”

Trots op team Breedweer

De officiële start was maandagmorgen met het hijsen van de vlaggen van alle deelnemende landen. Team Breedweer was de hele week op het kamp aanwezig en de medewerkers sliepen zelf ook in een van de militaire tenten. Femke: “Elke ochtend zaten ze om 04.00 uur rechtop in bed als de ochtendmuziek klonk voor de eerste wandelaars. Gelukkig konden ze daarna nog even indutten tot om 07.00 uur de werkdag begon. Het was een vermoeiende, maar zeer geslaagde én gezellige week. Ik ben trots op alle collega’s, inclusief de andere rayonleiders, die keihard gewerkt hebben om dit mogelijk te maken. En natuurlijk op alle militairen die gefinisht en feestelijk onthaald zijn in Kamp Heumensoord.”

Back To Top