Skip to content
Toen Stan klein was wilde hij astronaut worden, maar al dat studeren was niks voor hem. Hij vervult verschillende functies in de bouw en werkt bij meerdere schoonmaakbedrijven. Toen hij bij De Ster aan de slag ging, merkte bedrijfsleider Betina al snel dat hij extra begeleiding nodig had. “Stan is een ontzettend lieve jongen, maar heeft behoefte aan aandacht. Daarom heeft hij een leerwerktraject bij de SWB gevolgd van een half jaar. Daarbij is heel specifiek gekeken naar hoe hij beter met bepaalde zaken kan omgaan. Dit is van beide kanten een succes geworden.”

Een gemoedelijke sfeer

Stan heeft het bij De Ster prima naar zijn zin. “We beginnen met z’n allen met een kop koffie en daarna gaat iedereen op pad. Ik ben voornamelijk bezig met de schoonmaak van trappenhuizen en hekwerken. Dat doe ik met verschillende collega’s in onder meer Hengelo, Enschede en Weerselo. De sfeer onder de collega’s is gemoedelijk. Lachend voegt hij toe: “Het is fijn om voor Betina te werken en ze weet precies hoe ze ons in het gareel moet houden.”

Snel schakelen

Stan geniet vooral van de dynamiek en de afwisseling tijdens het werk. “Soms komt er een spoedopdracht binnen en dan moet je snel schakelen. En als je een vies balkon weer schoongemaakt hebt of een ondergelopen kelder weer hebt opgeknapt, zijn mensen blij met je hulp. Ze bedanken je en zeggen dat ze het fijn vinden dat we er zijn. Die waardering doet me goed.”

Pelgrimstocht in Irak

Afgelopen jaar heeft Stan, die al zeven jaar moslim is, in de Iraakse stad Karbala de 80 kilometer lange vredestocht ‘Arbaeen’ gelopen. Een pelgrimstocht waarmee het martelaarschap van de kleinzoon van Mohammed wordt herdacht. Dat deed hij niet alleen, maar met miljoenen pelgrims. Stan: “Een zware tocht, maar de gastvrijheid van de Irakese bevolking onderweg is echt een enorme steun. Hoe bijzonder is het, zeker in deze tijd, dat mensen hun eten, drinken en geld in je steken zonder er iets voor terug te willen?”

Plek voor iedereen

Als ik Stan vraag wat impact maken voor hem betekent, moet hij even nadenken. “Dat iedereen een plekje verdient in de samenleving.”

Dat plekje heeft Stan zelf inmiddels gevonden bij De Ster en onze missie is nog veel meer mooie mensen zoals Stan diezelfde kans te geven om zichzelf duurzaam te ontwikkelen richting arbeid en mee te doen in de maatschappij.

Back To Top