Skip to content

Als er iemand bij Breedweer op de juiste plek zit, is het wel Anja Vos. Sinds 2018 is de frêle dame met de prachtige Brabantse tongval in dienst als rayonleider in Noord-Brabant en Limburg. Anja straalt als ze vertelt over haar werk. ‘Ik ben een mensenmens en vind het hier echt ontzettend leuk.’

Van alle markten thuis

Ooit begon Anja Vos haar carrière als psychologisch maatschappelijk medewerkster. Aansluitend belandde zij in de wereld van de schoonheidsverzorging inclusief pedicure en massages. ‘Met mensen werken, is wat ik het liefste doe,’ vertelt Anja. Daarna ben ik gestopt met buitenhuis werken en heb ik een kleine drie jaar thuis voor mijn gezin gezorgd. Na mijn scheiding begon ik in 2011 in de schoonmaak. Een bedrijfsongeval zorgde ervoor dat ik een jaar in de ziektewet zat. Vervolgens heb ik twee jaar gewerkt als hotelmanager. Totdat het noodlot toesloeg en ik in 2016 een TIA kreeg.’

Schoonmakers zijn de belangrijkste mensen in een gebouw. Niemand kan functioneren in een stoffig en slordig gebouw.

Iedereen verdient aandacht

Als Anja hersteld is, keert ze terug in de schoonmaak als ambulant voordame in het zuiden van het land. ‘Jack had mij al meerdere keren via LinkedIn benaderd. Toen hij in 2018 contact met me opnam, had ik net mijn vorige schoonmaakbaan beëindigd. De volgende dag kon ik op gesprek en het klikte direct. Of ik last had van de gevolgen van mijn TIA tijdens het werk? Op het moment dat ik erg vermoeid raak, kan ik bepaalde woorden niet meer benoemen of ga ik langzamer praten. Maar ik ben er open over en dat wordt gewaardeerd. Ik schaam mij niet voor die momenten. Eigenlijk heeft het me ook veel goeds gebracht,’ legt Anja uit. ‘Want als ik nu werk met iemand met afstand tot de arbeidsmarkt die ergens moeite mee heeft, dan haal ik mezelf aan. Kijk maar naar mij, ik werk ook hier en dat kan gewoon. Onze medewerkers worden goed begeleid en ondersteund en krijgen de aandacht die ze verdienen. Bij mij kunnen ze altijd terecht als er iets is. Ik ben er voor hen.’ Soms gaat Anja zo op in haar vak dat haar kinderen haar even af moeten remmen. Dan weet ze ook dat ze echt even pas op de plaats moet maken. ‘Ik wil tenslotte geen terugval krijgen van de TIA,’ glimlacht Anja.

Schoonmakers zijn onmisbaar

‘Wat ik het mooiste aan mijn werk vind? Nou, het enige dat ik niet mooi vind, is poetsen,’ grapt Anja. ‘Ik geniet van het werken met mensen uit alle lagen van de bevolking en van het feit dat ik problemen mag en kan oplossen. Soms wordt er gezegd: wie gaat er nu schoonmaken? Gemotiveerder kun je mij niet krijgen. Dan vertel ik de medewerkers vol passie dat zij juist de belangrijkste mensen zijn die in een gebouw rondlopen. Want niemand kan functioneren in een stoffig en slordig gebouw, toch?

Als Anja besluit met te zeggen dat haar sociaal maatschappelijke werkhistorie gecombineerd met het werken met mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt de perfecte combinatie, kan ik dat alleen maar beamen. Anja Vos is het lichtende voorbeeld van de juiste persoon op de juiste plaats.

Back To Top