Skip to content

Dagelijks zorgen vijf toppers van Breedweer voor een schone leer- en werkomgeving voor de leerlingen en medewerkers van SKILLS vmbo. Judith, Conchita, Dirk, Rosana en Tosca zijn al jaren actief bij SKILLS vmbo en hebben hun sporen in schoonmaakland absoluut verdiend. Maak kennis met team SKILLS vmbo.

Voorvrouw Judith neemt het voortouw en vertelt dat ze al haar hele leven in de schoonmaak werkt. Judith: “Het was de bedoeling dat ik als de kinderen de deur uit waren wat anders ging doen, maar ik zit hier nu al zestien jaar. De belangrijkste reden is dat we een superleuk team hebben. En natuurlijk de schoolvakanties. Hoe fijn is het dat je om de zoveel weken vakantie hebt?” “Ja, die schoolvakanties zijn ideaal,” voegt schoonmaakster Conchita toe. “Hiervoor werkte ik bij de Hema, maar toen ik moeder werd, pasten die werktijden niet meer. Ik werk nu alweer vijftien jaar hier en dat bevalt me prima.” Die lange werkjubilea zijn geen uitzondering in het team, want ook vloerenman Dirk en schoonmaaksters Rosana en Tosca houden het al jarenlang vol bij de school in Heemskerk.

Teamspirit

Als je zolang actief bent in de schoonmaakbranche moet je wel dol zijn op schoonmaken. “Mag ik eerlijk zijn,” vraagt Rosanna? “Ik heb helemaal niets met schoonmaken, maar ik werk om geld te verdienen. Ik houd het vol door de gezelligheid en de sfeer onder elkaar.” Conchita daarentegen vindt schoonmaken wel leuk. “Alleen de toiletten niet. Het is altijd weer een verrassing wat je tegenkomt.” Tosca is ook erg blij met de sfeer binnen het team. “Iedereen staat klaar om je te helpen en er word op je gelet. Als ik maar tien minuten te laat ben, dan bellen ze al of er iets aan de hand is. En de afschuwelijke gebeurtenis vijf jaar geleden toen mijn zus, die hier ook werkte, overleed, maakt die onderlinge band alleen maar sterker.”

Gezellige locatie

Alle vijf zijn ze het er over eens dat SKILLS vmbo een fijne werkplek is. Op de praktijkgerichte onderwijs locatie bakken ze bijvoorbeeld heerlijke koekjes en broodjes. “Af en toe krijg je een lekker koekje of broodje en onlangs zijn we zelfs uitgenodigd in het lesrestaurant voor een lunch. We werden getrakteerd op pulled chicken met pitabroodjes, zoetzure groente, vers gemaakte patatjes en panacotta met aardbeiensaus.” Rosana vertelt dat ze vaak betrokken worden bij activiteiten op school. “Zoals bij de schooldisco. We wilden aan het werk gaan, maar dat mocht niet van de docenten. Ze gaven ons muntjes voor een hapje en een drankje.” “En toen liet Rosanna op de dansvloer haar Braziliaanse dansmoves zien,” voegt Conchita lachend toe.

Mevrouwtje Randje-Richel

Gairoen Abdoella is als ambulant objectleider verantwoordelijk voor het hechte team. Dirk: ‘Gairoen is een superfijne leidinggevende en we gaan als collega’s met elkaar om. Dat is ideaal en maakt de drempel ook lager om met elkaar in gesprek te gaan als er wat is. Dat is in het verleden toen we nog niet voor Breedweer werkten weleens anders geweest.” “Gairoen heeft een geweldige bijnaam,” verklapt Judith. “We noemen haar mevrouwtje Randje-Richel. Die bijnaam heeft ze gekregen omdat ze altijd bij je langskomt en dan zegt dat je het randje of richeltje niet moet vergeten.” “Dat wil ik graag even toelichten,” zegt Gairoen lachend. “Iedereen die een controle ronde loopt, heeft vaak speciale aandachtspunten en voor mij zijn dat de randen en richels. Spinrag is echt een no-go, want dat staat zo onverzorgd.”

Extra verdiensten

Als ik vraag naar grappige gebeurtenissen, neemt Dirk het woord. “Wist je dat we hier twee salarissen hebben? Niet alle scholieren gooien hun plastic flesjes namelijk in de daarvoor bestemde afvalbakken. Wanneer wij de prullenbakken legen, verzamelen we de flesjes voor het statiegeld. Zo hebben we allemaal een eigen potje. Aan het einde van het schooljaar, gaan we samen tellen wie het meeste bijverdient heeft.”

Toekomstplannen

Duidelijk is dat Judith, Conchita, Dirk, Rosana en Tosca het prima naar hun zin hebben met elkaar. Hebben ze nog plannen voor de toekomst, bijvoorbeeld opleidingen of doorgroeien? “Nee, hoor, we vinden het allemaal prima zo,” antwoorden ze bijna in koor. “Ik ga over een jaar met pensioen,” aldus Dirk. “Dan ga ik lekker relaxen en vissen. “ De anderen zijn het er over eens dat ze blijven werken in Heemskerk totdat ze tachtig zijn en de rollator nodig hebben. “Nou, dat zie ik niet zitten hoor,” zegt Rosanna. “Daarom doen we gewoon elke maand mee aan de staatsloterij,” besluit Judith.

Note: Bedankt Judith, Conchita, Dirk, Rosana en Tosca voor de gezellige ontvangst in Heemskerk en de mooie woorden. Fantastisch om te zien en te voelen hoe jullie samen zorgen voor een supergezellige werksfeer én een schone school!

 

 

 

Back To Top