Skip to content

Als je op de bijzondere datum 10-10-2000 geboren bent, moet je een mooi persoon zijn. Direct als ik schoonmaakmedewerker Stefan Stegeman de hand schud, weet ik dat dit het geval is. Met een brede glimlach op zijn gezicht vertelt Stefan over zijn werk en het altijd zonnige Curaçao.

Vijf jaar lang geniet Stefan van het relaxte leven op Curaçao, tot corona in 2019 roet in het eten gooit. “Ik heb een koksopleiding gedaan en werkte op Curaçao onder meer als zelfstandig kok. Tijdens de corona was er geen werk meer voor mij en moest mijn vader, bij wie ik toen woonde, geld verdienen voor ons allebei. Eigenlijk zouden we samen nog naar Hawaii of Miami gaan, maar die droom viel in duigen. Ik besloot terug te gaan naar Nederland om daar weer in mijn eigen levensonderhoud te kunnen voorzien.”

Een nieuwe uitdaging

In Nederland vindt de positief ingestelde Stefan, ondanks de corona, weer snel werk. Hij stapt in de goede doelen sector en gaat aan de slag als verkoopmedewerker. Een baan die Stefan, met zijn vlotte babbel en vriendelijke uitstraling, op het lijf geschreven is. Toch besluit hij na tweeënhalf jaar dat het tijd is voor een nieuwe uitdaging. Zo belandt hij via zijn vriend Joel bij De Ster, waar Joel op dat moment ook werkzaam is.

Waardering

“Betina was volgens mij in eerste instantie op zoek naar een glazenwasser. Ik heb tijdens het sollicitatiegesprek direct gezegd dat ik hoogtevrees had, maar dat ik wel wilde proberen om de ladder op te gaan. En zo geschiedde, maar ik ben via het balkon weer teruggegaan.” Stefan geniet van zijn baan als schoonmaker en de leuke omgang met zijn collega’s bij De Ster. Ik vind het fijn dat je als schoonmaker ervoor zorgt dat iets wat vies is, weer schoon wordt. Je merkt ook dat klanten dat waarderen. Zo is er een oudere mevrouw die elke keer als we langskomen, zegt: ‘Ik ben zo blij dat jullie komen schoonmaken’. Dat is natuurlijk altijd leuk, ook al zegt ze het elke keer.”

Een zonnige toekomst

“Of ik ooit terug zou willen gaan naar Curaçao? Ik wil wel, maar ben bang dat ik daar blijf,” lacht Stefan. Het leven is mooi op Curaçao en ik heb daar veel vrienden. Maar qua verdiensten en opbouw voor later, is het in Nederland beter. Wel wil ik graag ooit nog met mijn vader onze droomreis naar Hawaii of Miami maken. En ik wil mijn rijbewijs halen. Overigens ga ik dan ook meteen voor mijn vrachtwagenrijbewijs. Mijn oom heeft een vrachtwagenbedrijf en je weet maar nooit wat de toekomst brengt.”

Back To Top