Skip to content
Een echte Breedweer topper - Sissy van Berkel

Een van onze gewaardeerde toppers op de werkvloer is Sissy van Berkel. Op het Van Haestrechtcollege in Kaatsheuvel is zij voordame en verzet ze -zoals rayonleider Anja Vos zegt– bergen werk. Door omstandigheden zit Sissy momenteel in de ziektewet en werkt ze op therapeutische basis, maar de enthousiaste Brabantse vertelt graag over haar werk bij Breedweer.

Van Haestrechtcollege

Sissy is sinds 2019 in dienst van Breedweer. ‘Bij mijn vorige werkgever ben ik tijdens de coronacrisis op een vervelende manier weggegaan. Ik kreeg de keuze om of gewoon naar het werk te komen terwijl mensen in mijn omgeving gezondheidsklachten hadden of om ontslag te nemen.’ Sissy koos voor de laatste optie. Haar nichtje, die al bij Breedweer werkte, stelde haar voor om bij Breedweer te solliciteren. Zo kwam Sissy terecht op het Moller College en uiteindelijk bij het Van Haestrechtcollege, waar ze het erg naar haar zin heeft.

Eerder hield ik dat voor mezelf, maar ik merk dat erover praten juist helpt. En daar krijg ik bij Breedweer alle ruimte voor.

Praten helpt

‘Schoonmaken vind ik heerlijk,’ vertelt Sissy. ‘Ik ben van mezelf een echte poetser en over schoonmaken hoef ik niet na te denken. Het is voor mij gewoon gaan en dan komt het wel goed. Wel ben ik dus nu in de ziektewet beland. Door allerlei omstandigheden heb ik last van angst- en paniekvallen. Eerder hield ik dat voor mezelf, maar ik merk dat erover praten juist helpt. En daar krijg ik bij Breedweer alle ruimte voor. Ik ben ontzettend blij met mijn rayonleider Anja Vos. Zij biedt altijd een luisterend oor en maakt altijd tijd voor je, ook al heeft ze het zelf ook ontzettend druk. Ik beschouw haar echt als mijn steun en toeverlaat, als een bonusmoeder.’

Warm gezin

Als moeder in een warm gezin met vijf kinderen heeft Sissy ook naast haar werk buitenshuis genoeg te doen. Om haar hoofd te legen, vindt ze het heerlijk om te wandelen. En natuurlijk lekker op de bank een filmpje kijken met de kinderen. Het hele gezin is na alle jaren in de schoonmaak gewend aan het feit dat mama rond het avondeten aan het werk is. Dat papa het eten maakt, is gezinsroutine.

Ambitie

Als ik Sissy vraag wat ze graag wil bereiken bij Breedweer is het antwoord duidelijk. ‘Ik zou graag door willen groeien tot objectleider. Ik ben een echt mensenmens en het lijkt me heerlijk om op verschillende locaties te werken. Anja heeft ook aangegeven dat die mogelijkheden er zijn. Maar eerst moet ik zorgen dat ik weer volledig kan werken en al die perikelen achter me kan laten.’

Back To Top