Skip to content
Dr Mollercollege - Breedweer

Het Dr. Mollercollege/Walewyc-mavo in Waalwijk is een van de OMO-scholen in het zuiden van het land waar Breedweer impact maakt. Peter Didden, hoofd facilitaire zaken van de middelbare school vertelt over de samenwerking met Breedweer en rayonleidster Anja Vos in het bijzonder.

Alles voor de kinderen

‘Ik werk al 23 jaar op het Dr. Mollercollege en heb verschillende functies uitgeoefend waaronder hoofconciërge en nu dus hoofd facilitaire zaken. Die functie voer ik samen uit met een collega waarbij ik zorg voor het praktische gebeuren en de personele zaken en hij is verantwoordelijk voor de techniek en het gebouwbeheer. Ik voel me als een vis in het water in het onderwijs en in de pauzes surveilleren vind ik heerlijk. Lekker bezig zijn voor de kinderen, daar geniet ik van, begint Peter enthousiast zijn verhaal.

Het belang van een schone leeromgeving

Schone scholen zijn ontzettend belangrijk. Iedereen presteert beter in een schone omgeving. Niet alleen de studenten, maar ook de leraren en overige medewerkers. Op middelbare scholen vindt een hoop traffic plaats. Leerlingen verplaatsen elk lesuur van het ene naar het andere lokaal en daar ontstaat vervuiling. Vooral tijdens die verplaatsingen worden de vloeren intensief gebruikt. Een goede facilitaire partner is onmisbaar voor de schoonmaak en het vloeronderhoud. Breedweer is die partner voor het Dr. Mollercollege/Walewyc-mavo in Waalwijk.

Een stroef begin

Na een Europese aanbesteding kwam Breedweer als winnaar uit de bus, omdat zij de beste prijs/kwaliteitverhouding aanboden. Daarbij bleek uiteindelijk de prijs de doorslaggevende factor. ‘Hierbij heeft Breedweer zich wel een beetje op de aangeboden prijs verkeken,’ aldus Peter. ‘Hierdoor kon aanvankelijk niet genoeg schoonmaakpersoneel worden ingezet om aan de gestelde schoonmaakkwaliteit te voldoen. Door de stroeve start waren we in de beginperiode absoluut niet tevreden over de diensten van Breedweer. Daarbij kwam ook nog dat in onze ogen de toenmalige objectleider niet functioneerde. We hebben hier dan ook een aantal stevige gesprekken met Breedweer over gevoerd. Na een half jaar kwam Anja Vos in beeld en door de goede samenwerking met haar is alles langzaam maar zeker goed gekomen. Er werden extra mensen aangetrokken om het personeelsprobleem op te lossen en er is veel extra overleg geweest om het vertrouwen terug te winnen. Anja werkte in het begin als objectleider en die functie is later overgenomen door Jamie. Het mooie van Anja is, dat zij altijd voor een oplossing zorgt als je haar iets vraagt.’

Dat is partnership; als je samen naar een oplossing zoekt, dan vind je die altijd.

Samen vind je altijd een oplossing

Peter geeft aan dat hij zeker het laatste jaar absoluut te spreken is over de samenwerking met Breedweer. ‘Er werkt een stabiele ploeg volgens een duidelijke structuur. In het team werkt een aantal mensen met een beperking die wat extra sturing nodig hebben. Dat gaat allemaal prima nu. Iedereen weet wat er gedaan moet worden, de laatste controles zijn allemaal goedgekeurd en dat is ontzettend fijn.’

Als ik Anja vraag naar de samenwerking met Peter vertelt ook Anja dat die samenwerking plezierig is. ‘Onder het genot van een kopje koffie wisselen we alle lopende zaken uit en is er altijd tijd voor een vrolijke noot. Gelukkig zijn we niet in het oude blijven hangen, maar hebben we altijd met een positieve blik vooruit gekeken. Dat is partnership: als je samen naar een oplossing zoekt, dan vind je die altijd.

Back To Top