Skip to content
Gairoen Abdoella - Breedweer

‘Schoonmakers zijn onmisbaar in onze maatschappij. Dat maak ik nieuwe medewerkers altijd direct duidelijk. Ik vertel hen dat zij zichzelf mogen laten zien. Hoe? Door als ze een kantoor schoon willen maken waar iemand aanwezig is, even aan te kloppen en zichzelf voor te stellen bijvoorbeeld. Mijn sleutelwoorden zijn kijk, observeer en leer. En als ik dan na een aantal weken zie dat hun aanvankelijk gesloten houding omslaat in een open houding, ben ik trots,’ aldus objectleidster Gairoen Abdoella.

Oprechte aandacht

De goedlachse Gairoen is ruim twee jaar in dienst bij Breedweer. Begonnen als meewerkend voorvrouw heeft zij zichzelf inmiddels ontwikkeld tot ambulant objectleider. ‘Mijn functie is de teams op de locaties aansturen en contacten onderhouden met de medewerkers en de locatie verantwoordelijken. Tevens ben ik het aanspreekpunt voor klachten en weet mijn team dat ze zowel zakelijk als privé altijd bij mij terecht kunnen. Als je werkt met werknemers uit een kwetsbare doelgroep is dat extra belangrijk. Ze moeten zichzelf veilig, gehoord en nuttig voelen. Uit ervaring weet ik zelf hoe belangrijk het is om nuttig te zijn en er toe te doen.’

Positief ingesteld

‘Ik ben opgeleid als sociaal juridisch medeweker, met als richting arbeid en personeel. Maar al tijdens mijn studie bedacht ik dat veertig uur achter een scherm zitten, niks voor mij was. Na het behalen van mijn diploma ben ik daarom aan de slag gegaan in de kinderopvang. Dat heb ik acht jaar met plezier gedaan, totdat het begon te kriebelen. Ik miste toch het denkwerk!’ Gairoen kiest voor een baan als administratief medewerker, maar raakt na twee jaar werkloos, midden in de crisistijd. De altijd positief ingestelde moeder van twee dochters en een zoon zit niet bij de pakken neer. Een jaar lang zet zij zich vol enthousiasme in als vrijwilliger bij diverse organisaties waaronder stichting Sailability (zeilen voor mensen met een beperking.

Uit ervaring weet ik zelf hoe belangrijk het is om nuttig te zijn en er toe te doen.

De ideale combinatie

In 2015 begint ze haar carrière in de schoonmaak als huishoudelijke hulp bij oudere mensen via WerkgeversServicepunt. ‘Ik zei altijd: ik ga nooit in de schoonmaak werken, maar ik vond het fantastisch,’ vertelt Gairoen lachend.’ In 2019 maakt ze de overstap naar Breedweer. Een stap waar ze geen seconde spijt van heeft gehad. ‘De combinatie van denken en de handjes laten wapperen, spreekt mij enorm aan. Mijn valkuil is alleen dat ik in mijn enthousiasme soms teveel naar me toe trek. Gelukkig helpen we elkaar als collega’s onderling en zijn we er voor elkaar door dik en dun. Breedweer is een ontzettend fijn bedrijf om voor te werken. Iedereen is welkom en iedereen is gelijk. Daarnaast is het onze missie samen een betere, groenere wereld te creëren. Daar ben ik ontzettend trots op.’

Geliefd bij iedereen

Als ik met Gairoen een rondje loop door het Kind en Jeugdcentrum van Heliomare, merk ik hoe geliefd ze is, zowel bij medewerkers van haar team als de werknemers van Heliomare. Voor alle schoonmaaksters is er oprechte persoonlijke aandacht en schakelt ze moeiteloos over van privé naar opmerkingen over werkinstructies. Met hetzelfde gemak switcht Gairoen naar een gesprek met een van de opdrachtgevers die haar vrolijk begroet en haar aangeeft welke werkzaamheden extra aandacht behoeven. ‘Ik vind het belangrijk dat iedereen zich gehoord voelt. Zowel de werknemers op de werkvloer, het hoofdkantoor en de opdrachtgever. Dan is het voor mij geslaagd en daar haal ik ontzettend veel energie uit,’ besluit Gairoen.

Wil je meer weten over Breedweer of ben je misschien op zoek naar een baan in de schoonmaak? Breng dan snel een bezoekje aan onze website.

 

 

 

 

Back To Top