Skip to content

Mirjam Dalstra werkt als ambulant objectleider in Leeuwarden en omgeving. Als de altijd vriendelijke Mirjam langs komt op het hoofdkantoor in Heerhugowaard begint iedereen te watertanden. Dat betekent namelijk Fryske Sûkerbôle, ofwel Fries Suikerbrood bij de koffie. Onder het genot van een stukje van de typische Friese lekkernij vertelt Mirjam op het gemeentehuis in Leeuwarden over haar werk bij Breedweer.

“Typisch Breedweer? Dat je echt de kans krijgt om jezelf te ontwikkelen. En ook de eerste keer dat ik directeur Jack Stuifbergen ontmoette op een school in IJlst. Ik sprak over mijn baas, maar hij zei: ‘Ik ben geen baas, een hond heeft een baas’. En zo is het ook, bij Breedweer is iedereen gelijk en staan we allemaal klaar om elkaar te helpen,” aldus Mirjam.

Jou moeten we hebben

Mirjam werkte ruim 25 jaar bij een andere werkgever in de schoonmaak voordat ze in 2020 bij Breedweer begon. Ze kwam in gesprek met operationeel manager Ruud de Nijs, omdat Breedweer de schoonmaak op de scholen waar zij werkte overnam. “Het begon als een grapje van mij over een opleiding die ik wel zou willen volgen. Ruud ging daar serieus op in en een week later belde hij om me te feliciteren met m’n nieuwe baan. Hij zei: ‘Je bent een regelaar, mondig en sociaal, jou moeten we hebben als objectleider!’”

Kom maar op met je verhaal

Dat Mirjam sociaal is, mag duidelijk zijn. “Ze zeggen weleens, jij hebt de tekst ‘Kom maar op met je verhaal’, op je voorhoofd staan,” lacht Mirjam. “Ik vind het fijn als mensen hun verhaal bij me kwijt kunnen. Zo vertelde een collega mij eens dat ze last had van faalangst en heel onzeker werd van opmerkingen over haar werk, wat door haar vorige werkgever totaal genegeerd werd. Dat gaat er bij mij niet in. Ik heb haar gezegd dat ik daar rekening mee zou houden. En dat loont, want de collega is ontzettend gegroeid in haar werk.”

Fietsen geregeld

Een ander voorbeeld van Mirjams sociale genen, zijn de fietsen die ze geregeld heeft voor twee Oekraïense collega’s. “Mijn Oekraïense collega’s. Nadia en Olena moesten elke dag een half uur heen en terug lopen van hun woonplek naar hun werklocatie. Ik ben naar Bike Totaal Mient de Vries in Leeuwarden gegaan en heb de situatie voorgelegd. Een dag later werd ik gebeld dat we twee fietsen op konden halen. Dat is toch prachtig?”

Trots

Mirjam is enorm trots op haar team van de KyK scholen dat elke dag zorgt voor schone scholen. En natuurlijk op haar team in Leeuwarden, waarvan een groot aantal collega’s afkomstig is uit kwetsbare doelgroepen. Samen zorgen zij voor de schoonmaak van onder meer het gemeentehuis, de Noorderbegraafplaats, de Gemeentewerken, het Pier Pandermuseum en de beroemde scheve toren Oldehove. Ze kan echter ook trots zijn op zichzelf want de laatste examens van de mbo 3 opleiding Ambulant Objectleider die ze op de Breedweer Academy heeft gevolgd, zijn afgelegd. “Ik ben ontzettend blij als ik het diploma zo binnen heb, want het is wel heel zwaar om te werken én te studeren. Maar ik ben eigenlijk stomverbaasd van mijn eigen kunnen, zelfs op vlakken waar ik dat niet van mezelf had verwacht.”

Zorgen in de genen

Wat Mirjam buiten haar werk bij Breedweer en leren doet? “Lekker uit eten gaan met mijn man en zorgen voor mijn zoon Marc en dochter Kim van respectievelijk 21 en bijna 24 jaar. Kim woont nog thuis en Marc woont bij zijn vriendin Nadja, maar als er wat is sta ik voor ze klaar. Zorgen zit nu eenmaal in mijn genen.” Mirjam zou Mirjam niet zijn als ze afsluit met een compliment voor Kim, Marc en Nadja : “Ik ben supertrots op wie ze zijn en wat ze doen.”

Back To Top