Skip to content

Trots presenteren wij de (voorlopig) laatste aflevering van de zesdelige podcastserie ‘KraakHELDer’. Inge Diepman praat in de podcastserie niet óver, maar mét de personen die de inclusieve arbeidsmarkt vertegenwoordigen. In de zesde aflevering is de hoofdrol weggelegd voor directeur Jack Stuifbergen. Want ook de directeur van een van de snelst groeiende bedrijven van ons land heeft zijn verhaal. Bij hem ging het ook niet altijd van een leien dakje.

Alles draait om geluk

In de podcastaflevering gaat Inge op stap met Jack Stuifbergen, een van de drie directeuren van Breedweer Facilitaire Diensten. Een directeur die niet de lakens uitdeelt, maar graag samenwerkt en mensen meeneemt op zijn reis om de wereld mooier en inclusiever te maken. Een directeur die in zijn vrije tijd graag zijn handen laat wapperen in zijn klusparadijs, een jaren dertig woning, die hij samen met zijn vrouw helemaal opgeknapt heeft. Onderwerpen die de revue passeren zijn de jeugd van Jack waarin het gezin het niet altijd breed had. En het bedrijf van zijn ouders waar Jack in 2009 ingesprongen is om hen te behoeden voor een hoop ellende. Zijn kinderen vertellen dat Jack een grappige vader en basketbalcoach is die dansjes maakt tijdens het eten, maar niet tegen zijn verlies kan. Dat ook directeuren coaching nodig hebben, is een ding wat zeker is. De belangrijkste coach en rots in de branding voor Jack is Esther, de vrouw met wie hij alweer veertien jaar gelukkig getrouwd is. Alles draait om geluk, maar wat is de definitie van geluk en hoe maakt Jack gebruik van zijn morele kompas?

De persoonlijke reis van een ondernemer

Tamara van Ark, voorzitter van Schoonmakend Nederland heeft de podcast met plezier beluisterd. “Wat een mooi inzicht in de motivatie van Jack om van Breedweer een organisatie te maken die écht impact realiseert in de levens van mensen en de organisaties waar ze voor en mee werken. De persoonlijke reis van een ondernemer met zijn ups en ook zijn downs kan je niet onberoerd laten. Zonder wrijving geen glans, wordt er gezegd. Of je nu werkt in de schoonmaak, van levensverhalen houdt of ‘gewoon’ geïnteresseerd bent in waarom mensen gekomen zijn waar ze zijn, deze podcast is voor iedereen het luisteren waard!”

Kraakhelder

Back To Top