De CSRD, what's in it for me? Donderdag 21 september organiseert Breedweer een inspirerend evenement…

Wie is Broeder Tuck eigenlijk? En waarom noemt onze netwerker van de inclusieve arbeidsmarkt Willem van Spaandonck zichzelf de Broeder Tuck van de inclusieve arbeidsmarkt? Willem vertelt…
Robin Hood is een Engelse Volksheld wiens avonturen beschreven worden in oude legendes. Het is onduidelijk of hij bestaan heeft, is eigenlijk niet zo belangrijk want al is het verzonnen dan inspireert hij toch ook nu nog vele mensen. De versie van waaruit ik hem ken, is de tekenfilmversie van Walt Disney. Hier is hij een vrijbuiter die loyaal is aan zijn Koning Richard van Leeuwenhart. Als de koning in het buitenland is, grijpt een neef zijn kans om rijk te worden. Hij verhoogt de belastingen en kent geen genade als iemand niet kan betalen. Daarom besluit hij het geld terug te stelen en aan de arme boeren terug te geven. Hij is dus een echte vrijbuiter.
Een van de trouwe volgelingen is Broeder Tuck. Een man die graag een glas wijn drinkt en goede maaltijd eet. Hij loopt langs een kleine boerderij op het moment dat soldaten bezig zijn om de veel te hoge belastingen te innen. De familie huilt en smeekt om een beetje medelijden. Als Tuck dat ziet wordt hij zo boos dat hij gaat vechten met de soldaten. Hij wordt gearresteerd en als hij vrijkomt sluit hij zich aan bij Robin Hood. Zij hebben immers hetzelfde doel: iedereen moet een goed leven kunnen leiden!
Van nature ben ik erg driftig en heb ik een groot rechtvaardigheidsgevoel. En net als hem houd ik van lekker eten en een lekker glas op zijn tijd. Toen ik een karakter moest kiezen tijdens een outplacementtraject, twijfelde ik geen moment. Ook ik wil dat iedereen in Nederland een goed leven moet kunnen hebben. En door mijn werkloosheid weet ik hoe belangrijk het hebben van werk is. Dat is de reden dat een inclusieve arbeidsmarkt waarin iedereen mee mag en eigenlijk moet doen. Dat er zoveel mensen nog langs de kant staan en niet gezien worden, maakt mij strijdbaar om op te komen voor hun belangen. Daarom noem ik mijzelf de Broeder Tuck van de inclusieve arbeidsmarkt.