Skip to content

De vierde aflevering van onze podcast met Inge Diepman staat online. In deze aflevering vertelt Willem van Spaendonck hoe hij zijn autisme gebruikt in zijn functie als netwerker inclusieve arbeidsmarkt bij Breedweer, waar hij 100% zichzelf kan zijn.

De inclusieve arbeidsmarkt is een veelbesproken onderwerp in talloze rapporten en onderzoeken. Wat hebben al deze rapporten en onderzoeken gemeen? Ze zorgen ervoor dat de inclusieve arbeidsmarkt een abstract, technisch begrip blijft. De persoonlijke verhalen van de medewerkers van Breedweer in de podcast ‘KraakHELDer’ maken de luisteraar duidelijk en voelbaar waar het écht over gaat op de werkvloer. En waarom het zo belangrijk is dat iedereen de kans krijgt om te zijn wie hij, zij of hen wil zijn.

Wees nieuwsgierig naar anderen

Inge Diepman gaat in deze vierde aflevering op pad met Willem van Spaendonck, netwerker inclusieve arbeidsmarkt bij Breedweer. Door zijn autisme ziet hij de wereld anders en denkt hij anders dan een niet-autist. Willem krijgt bij Breedweer carte blanche en kan 100% zichzelf zijn. Dit doet hij door zich in te zetten voor mensen die moeite hebben om een baan te vinden, zowel binnen als buiten de organisatie. Inge ontdekt de drijfveren en ondervindt de grenzen van Willem. Tot slot bezoeken zij samen Driekant, een bakkerij in Zutphen die mensen de kans geeft om zichzelf te ontwikkelen. De tip van Willem? Wees nieuwsgierig naar anderen, dan ontdek je dat zij misschien veel meer kunnen dan je denkt.

Autisme is een kwaliteit

Wat vinden luisteraars van de podcast? Renzo van Deurloo, oprichter van GreenFox Social Return : “Autisme is een kwaliteit van een normaal leuk persoon. Je hoort ook niet of bepaalde eigenschappen door autisme komen of gewoon karakter zijn. De podcast is open en ontwapenend.” Ook Willemien Vreugdenhil, Dealmaker Regiodeals Ministerie Binnenlandse Zaken, beluisterde de podcast met plezier. “Een eerlijk, open en persoonlijk portret van een bijzondere man. Mét ook een pleidooi voor een inclusieve arbeidsmarkt er op een natuurlijke manier in verweven. Zo goed dat deze serie gemaakt wordt.”

Kraakhelder

Back To Top