Skip to content

De vijfde aflevering van de podcastserie ‘Kraakhelder’ is live. Inge Diepman praat in de zesdelige podcastserie niet óver, maar mét de personen die de inclusieve arbeidsmarkt vertegenwoordigen. Deze keer draait alles om Angela Boomaars, fulltime aan het werk als objectleider, terwijl ze 100% afgekeurd is.

Kijk naar wat je wél kunt

In deze aflevering vertelt Angela hoe ze bijna fulltime bankzitter was geworden. Ondanks dat ze 100% afgekeurd is, in verband met een longprobleem, heeft zij het heft in eigen handen genomen en is ze fulltime aan de slag gegaan. Angela kijkt liever naar wat ze wel kan, in plaats van wat ze niet kan. Haar eigen ervaring gebruikt zij om medewerkers een spiegel voor te houden en hen te motiveren om door te zetten als het even tegenzit. Op de begraafplaats van Tilburg voeren Inge en Angela een emotioneel gesprek over de tijd dat Angela werkzaam was in de uitvaart en al haar energie opging aan de zware meldingen. Tot slot wordt Angela toegezongen door haar man en zanger Theo met het toepasselijke ‘Heel mijn leven’.

Een bemoedigend voorbeeld voor velen

Psychologe Sylvia Las, van Las Zorgatelier waar mensen met hersenletsel samen kunstwerken maken en Angela vrijwilligerswerk heeft gedaan, heeft de podcast beluisterd. “Een indrukwekkend verhaal waarin duidelijk wordt dat ‘kijken naar wat je wel kunt’ en ‘niet bij de pakken neerzitten’, leidt tot waardering, steun en groei. Een bemoedigend voorbeeld voor veel anderen.”

Angela werkt niet meer bij Breedweer, omdat zij een uitdaging dichter bij huis heeft aangenomen. Haar verhaal blijft een echt Breedweerverhaal en een voorbeeld voor veel andere mensen.

Kraakhelder

Back To Top